Ancilla Domini VSBO

Over ons

Ancilla Domini is een katholieke school voor het VSBO met de leerjaren 3 en 4.

De naam Ancilla Domini betekent: “Dienstmaagd des Heren”. In goed papiaments betekent dit: “Sirbidó di Señor”.

Op 1 september herdenken wij dat de school op deze dag in het jaar 1961 is opgericht. Op 25 maart vieren wij Ancilla Domini Dag.

De school is als huishoudschool opgericht en door de jaren heen is het onderwijs, door alle vernieuwingen, binnen de school veranderd.

Sinds 2002, door de invoering van het VSBO, is Ancilla Domini een bovenbouw school met de leerjaren 3 en 4. Vanaf 2010 werkt Ancilla Domini (bovenbouw) samen met Maria College, St. Ignatius College (basisvorming) en St. Jozef VSBO (bovenbouw) als Cluster school Otrobanda, waardoor de leerlingen binnen deze cluster bijna naadloos doorstromen van basisvorming naar bovenbouw.

Onderwijs aanbod.

In de bovenbouw kennen we sectoren en op Ancilla Domini vinden we de sector Economie, met het programma Administratie & Commercie, en de sector Zorg & Welzijn, met het programma Zorg & Welzijn intra sectoraal.

De sectoren zijn weer onderverdeeld in leerwegen en in beide sectoren heeft Ancilla Domini de leerwegen PBL, PKL en TKL.

Het VSBO is geen eindonderwijs, maar bereidt de leerlingen voor op de vervolgstudie aan het SBO.

Voor meer informatie download hier onze schoolgids

Missie

Visie

Ancilla Domini is een katholieke VSBO die alle leerlingen op een deskundige en professionele manier, samenwerkend met alle belanghebbenden, opleidt en begeleidt tot zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zodat zij aansluiting hebben op een goede toekomst.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.