Maria College

Over ons

Het Maria College bestaat al vanaf 1948. Op 6 september 2018 hebben wij ons 70 jaar gevierd. In de afgelopen zeventig jaar heeft het Maria College de functie gehad van Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (MULO), vervolgens Middelbaar Algemeen Voortgezet Onderwijs (MAVO) en sinds het jaar 2002 Voorbereidend Secundair Beroeps Onderwijs (VSBO). Eerst een vierjarige opleiding maar sinds 2006 een tweejarige opleiding met alleen de onderbouw. Vanaf augustus 2010 zijn de leerlingen in klas 1 verdeeld in de drie leerwegen:

· TKL (Theoretisch Kadergerichte Leerweg)
· PKL (Praktisch Kadergerichte Leerweg)
· PBL (Praktisch Beroepsgerichte Leerweg).

Aan het einde van het tweede leerjaar stromen de leerlingen met de toegekende leerwegen en met hun gekozen sector door naar de bovenbouw in een ander gebouw. Deze sectoren zijn:

· Techniek
· Economie
· Zorg en Welzijn.

Van 1948-1968 was de school een meisjesschool o.l.v. de zusters van Roosendaal. In 1968 werden de eerste jongens aangenomen. Vanaf 1952 hadden de meisjes een schooluniform. Deze bestond uit een blauwe rok met een witte bloes, die heden omgezet is in een blauwe jeansbroek met een witte polo-shirt. In de vroegere jaren lag het accent naast de schoolvakken op het godsdienstig leven, de goede omgangsvormen en het nette gedrag van de meisjes. Deze uitgangspunten hebben hun wortels achtergelaten, want Maria College staat bekend als een school met een sterke discipline, orde, goede omgangsvormen en met respect voor anderen. Dat komt ook tot uiting in de kernwaarden van de school.

Vanaf 2010 werkt het Maria College nauw samen met het VSBO St. Jozef, Ancilla Domini, St. Ignatius College en Joseph Civilis (Cluster Otrobanda). De samenwerking komt o.a. tot uiting in een gezamenlijke visie op onderwijs, zorg en begeleiding. Op 6 augustus 2013 werd het gezamenlijke zorgboekje gedoopt. Deze samenwerking garandeert een goede in-, door- en uitstroom van leerlingen binnen de cluster. De leerlingen van klas 2 stromen door naar het VSBO St. Jozef of Ancilla Domini.

Voor meer informatie download hier onze schoolgids

Missie

Door op onze reis naar excellentie, vanuit het katholieke geloof te werken zullen wij goede resultaten bereiken. Dit nieuwe regel doen wij in een veilige, ordelijke en gedisciplineerde omgeving met moderne en vriendelijk ingerichte lokalen.

De docenten zijn enthousiast en brengen respectvol en met passie de leerlingen de nodige kennis en vaardigheden bij zodat zij geïnspireerd raken.

Door differentiatie in de instructie houden wij rekening met de individuele leerling. Zij op hun beurt communiceren ook respectvol naar de docenten toe.

Visie

Op het Maria College krijgt elke leerling de kans om te excelleren. Wij bieden uitdagend en boeiend onderwijs aan, zodat leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot creatieve, talentvolle en digivaardige burgers die succesvol kunnen functioneren in de maatschappij.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.