Mgr. Niewindt College

Ik wil mijn kind inschrijven

Over ons

In het jaar 1948 begon men met de bouw van het Mgr Niewindt College. In het jaar 1951 was men klaar met de bouw van de school. In 1958 werden er twee noodlokalen onder de overdekte en op de speelplaats gebouwd. In 1966 werden weer barakken gebouwd maar deze keer voor de leerlingen van het Andreas College. In het jaar 1977 verhuisde men het Andreas College naar de St. Elisabethschool en de barakken werden een filiaal van de Openbare Bibliotheek. De Barika Helkleuterschool maakte gebruik van de barakken na de verhuizing van de Openbare Bibliotheek. In het jaar 1994 verhuisde de Barika Hel kleuterschool naar Wishi. De barakken werden toen gesloopt en in 1998 kwamen er twee nieuwe gebouwen op het terrein van het Mgr. Niewindt College n.l. de lees-o-theek en ‘Bos di Hubentut’.

In het jaar 2002 deed het Funderend Onderwijs zijn intrede in de scholen. De kleuter- en basisschool werden één school. Barika Hel kleuterschool aan de Laufferstraat en het Mgr. Niewindt College werden één school. Eind juni 2012 verhuisden de kleutergroepen naar het gebouw van het Mgr. Niewindt College met ingang aan de Jan Otzenstraat maar de hoofdingang van de school bleef aan de West Indische Compagniestraat no: 25.

De meeste leerlingen komen uit de omringende wijken zoals Charo, Veeris en Mundu Nobo. Maar we hebben ook veel leerlingen uit de wijken van Banda Bou en de laatste tijd ook van Banda Riba.

Wat maakt ons uniek en onderscheidt ons van anderen:

  • We streven naar een brede ontwikkeling (meervoudige Intelligentie), uitgaande van verschillen en uniciteit van elke leerling waarderend. Wij trachten alle intelligenties te benutten door verschillende (educatieve) activiteiten voor de leerlingen te organiseren.
  • Onze leerlingen komen met plezier naar school.
  • Wij hebben een leerorkest op school
  • Al onze lokalen zijn van airco’s voorzien
  • We hebben een zeer dynamisch zorgteam waar het kind echt centraal staat.

We hebben een logopediste en kinderfysiotherapeut die behandeling op school geven.

Voor meer informatie download hier onze schoolgids

Missie

Onze school is een gelukkige, veilige en gezonde school voor leerlingen, leerkrachten en ouders met het Katholiek geloof als inspiratiebron.

Om dit doel te bereiken:

Benaderen we iedereen m.n. ouders, collega’s en leerlingen met respect;
Hanteren we een omgangsprotocol;
Krijgen leerlingen van Cyclus 2 wekelijks les van onze pastoraal medewerkster;
Organiseren we veel leuke en educatieve activiteiten voor leerlingen, ouders en leerkrachten;
Hanteren we een korte en directe communicatielijn met ouders;
Streven we ernaar ouders te betrekken bij activiteiten;
Werken we zoveel mogelijk gedifferentiëerd zodat alle leerlingen succes kunnen ervaren;
Organiseren we Heilige Missen en geven we aandacht aan alle Katholieke feesten;

Visie

Een veilige en uitdagende (leer)omgeving aanbieden waarin wij ernaar streven om onderwijs op maat te geven met de Katholiek identiteit. Een klimaat creëren waarin kinderen plezier hebben in het werk en het werken met moderne materialen (ICT).

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.