Kolegio San Dominico

Ik wil mijn kind inschrijven

Over ons

Welkom bij Kolegio San Dominico, een school waar nieuwsgierigheid en vaardigheid samenkomen! Wij zijn trots om onszelf voor te stellen aan derden en willen graag delen waar onze school voor staat. Bij Kolegio San Dominico draait alles om het inspireren en uitdagen van onze leerlingen, terwijl we hen voorbereiden op succes in een snel veranderende wereld.

De geschiedenis van de Kolegio San Dominico begon iets meer dan 70 jaar geleden.

De eerste drie klassen van het “kleuter gedeelte” van de Kolegio San Dominico werd in 1951 gebouwd.

De school kreeg toen de naam Maria Kleuterschool. Tien jaar later in 1961 werd de school uitgebreid met nog drie klassen.

In het jaar 1954 lieten de Fraters van Tilburg het basisschool gedeelte van de Kolegio San Dominico bouwen. De school kreeg toen de naam Dominicusschool. Eerst was het een jongensschool. De meisjesschool heette de Flamboyant school.

In het jaar 1989 heeft men de Flamboyant school gesloten en werden alle kinderen op het St. Dominicus school geplaatst.

In het schooljaar 2005 werd Maria Kleuterschool samen met St. Dominicus school geclusterd tot het Funderend Onderwijs. De school heeft toen ook de Papiamentse naam Kolegio San Dominico gekregen. De beide gebouwen zijn voor elkaar toegankelijk middels de “achtertuin”.

Bij ons op school moedigen we nieuwsgierigheid aan als de drijvende kracht achter leren. We geloven dat wanneer leerlingen vragen stellen, onderzoeken en ontdekken, ze hun eigen unieke talenten en passies kunnen ontdekken.

Onze toegewijde docenten en ondersteunend personeel staan altijd klaar om hen te begeleiden in hun ontdekkingsreis en hen aan te moedigen om verder te denken. We zijn ervan overtuigd dat kennis en vaardigheden hand in hand moeten gaan. We leggen de nadruk op praktische vaardigheden die essentieel zijn in de echte wereld.

Bij Kolegio San Dominico moedigen we onze leerlingen aan om risico’s te nemen, fouten te maken en van ze te leren. Onze school biedt een ondersteunende omgeving waarin leerlingen zich veilig voelen om hun ideeën te delen en hun eigen stem te ontwikkelen.

De passie en energie die onze leerlingen en docenten uitstralen, is voelbaar in de hele school. We moedigen samenwerking en teamwerk aan, waarbij leerlingen leren om effectief te communiceren en te werken met anderen. We stimuleren onze leerlingen hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op hun omgeving.

Bij Kolegio San Dominico geloven we dat onderwijs de kracht heeft om levens te veranderen. We streven ernaar om onze leerlingen te helpen groeien tot zelfverzekerde, veerkrachtige en gepassioneerde individuen, klaar om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan.

Als u nieuwsgierig bent en op zoek bent naar een school die uw kinderen inspireert en uitdaagt, dan heten wij u van harte welkom bij Kolegio San Dominico!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze school. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op onze school.

Missie

Wij zijn een rooms-katholieke basisschool die staat voor kwalitatief, hoogwaardig, meetbaar en eigentijds onderwijs en opvoeding.
De aandacht de katholike levensbeschouwelijke vorming is verweven in het onderwijs.
In gezamenlijke verantwoordelijkheid met ouders willen we aan kinderen maximale leerkansen bieden en ze het beste uit zichzelf leren halen.
“Klaar voor de toekomst!” Ieder kind wordt uitgedaagd om op zijn eigen wijze te werken aan zijn doelen zodat het kind straks in de maatschappij creatief, zelfbewust en onafhankelijk kan functioneren.

Visie

Onze school werkt vanuit de katholieke geloofsovertuiging en de daaruit voorkomende normen en waarden.
Wij willen dat kinderen terugkijken op een prettige schooltijd, waarin ze vertrouwen hebben gekregen in hun eigen kunnen.
Door de kinderen aan te zetten tot oplossingsgericht en constructief denken en handelen, leren de kinderen zich te ontwikkelen tot zelfstandige en kritische individuen, die zich verantwoordelijk voelen voor zichzelf en hun omgeving.
Op onze school leren kinderen omgaan met onderlinge verschillen en ieder kind wordt gestimuleerd om met zijn of haar talenten het beste uit zichzelf te halen.
We zien de school als kleine samenleving waar kinderen, leerkrachten en ouders elkaar ontmoeten.
Vanuit veiligheid, wederzijds respect en een goede sfeer geven wij vorm aan ons onderwijs. In een rijke speel- en leeromgeving bieden wij innovatief, uitdagende, eigentijdse en vernieuwend onderwijs, waarin de kinderen zich samen en alleen optimaal in hun eigenheid kunnen ontwikkelen.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.