Kolegio San Martin de Porres

Ik wil mijn kind inschrijven

Over ons

Onze school is gelegen in het hart van Sta. Rosa.

In September van het jaar 1952 heeft onze school zijn poorten geopend en was toentertijd een jongensschool.

Bij ons op school wordt er veel aandacht besteed aan de integrale ontwikkeling van onze leerlingen. We bieden niet alleen aandacht op intellectueel gebied, maar ook op sociaal gebied.

Bij ons kunnen leerlingen (vanaf groep 6) met rekenproblemen een rekentutor van Fundashon Tur Ta Konta krijgen.

Ook organiseren wij workshops voor onze ouders, om hen te helpen met de opvoeding van hun kinderen.

Wij alfabetiseren in het Papiaments, maar de kinderen familiariseren met het Nederlands vanaf groep 1. Vanaf het 2de trimester van groep 4, krijgen de leerlingen Nederlandse les en leren ze lezen in het Nederlands.

Wij zijn bezig met het implementeren van verschillende digitale hulpmiddelen binnen ons onderwijs.

Missie

Het bieden van een geïntegreerd curriculum gebaseerd op de verschillende educatiegebieden. Een kwalitatief hoogwaardig onderwijs, waar rekening gehouden wordt met het verschil in niveau, tempo en interesse van de kinderen. De school biedt een liefdevolle en kindvriendelijke sfeer aan. Dit alles op basis van de Rooms Katholieke grondslag. De school zorgt voor een goede samenwerking tussen ouders en school om de ontwikkeling van het kind positief te beinvloeden.
De school geeft aandacht aan de vorming van burgers en levert zo een bijdrage aan de sociale samenhang.

Visie

Op de Kolegio San Martin de Porres staan de leerlingen centraal. Ieder kind leert en werkt op zijn eigen niveau en tempo. Het is voor ons belangrijk dat kinderen met plezier naar school komen. Het kind moet zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, zodat het kan opgroeien tot een waardige burger. Het kind maakt gebruik van zijn talenten en maakt gebruikt van de kracht van samenwerking en sociale verbindingen om met elkaar een sociale samenleving te bouwen.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.