St. Paulus College

Ik wil mijn kind inschrijven

Over ons

St. Paulus College – OP NAAR DE TOP – is een compromis tussen de leerkrachten, leerlingen en de ouders.

Voor de leerkrachten: Een streven om de gestelde doelen te bereiken om zo van de kinderen mensen te maken die niet alleen intellectueel gevormd zijn maar ook ontwikkeld zijn op het sociaal-emotioneel en cultureel gebied.

Voor de leerlingen: Een vormende en helpende hand.

Voor de ouders: Om samen met de ouders te werken aan het vormen van een burger die de maatschappij op verantwoorde wijze kan dienen.

Ons streven naar de top waar ieder kind zich thuis en op zijn gemak voelt heeft geleid tot een school waar niet alleen de cognitieve vorming belangrijk is, maar ook de vorming van het karakter, de eigenwaarde, verantwoordelijkheid, respect en niet te vergeten de spirituele vorming. Rekening houdend met de individuele mogelijkheden en behoeften van onze kinderen worden ze gestimuleerd tot het werken in groepjes of klassikaal met taakgerichte opdrachten.

Voor meer informatie download hier onze schoolgids

Missie

Ons streven naar de top waar ieder kind zich thuis en op zijn gemak voelt heeft geleid tot een school waar niet alleen de cognitieve vorming belangrijk is, maar ook de vorming van het karakter, de eigenwaarde, verantwoordelijkheid, respect en niet te vergeten de spirituele vorming. Rekening houdend met de individuele mogelijkheden en behoeften van onze kinderen worden ze gestimuleerd tot het werken in groepjes of klassikaal met taakgerichte opdrachten. De taakgerichte opdrachten zijn zowel op het cognitieve als op het sociaal creatief gebied. De school draagt zorg voor een kindvriendelijk klimaat waar het kind centraal staat, wat ook te merken is aan de aankleding van de school en leslokalen.

Visie

Wij zijn een katholieke school waar liefde de basis vormt voor ons onderwijs. Een school waar het kind centraal staat, met aandacht voor de individuele behoeften en een onderwijsaanpak die aansluit bij de belevingswereld van het kind. We streven ernaar om kinderen te begeleiden in hun groei tot zelfstandige, verantwoordelijke en betrokken individuen, met respect voor zichzelf, anderen en de wereld om hen heen.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.