Kolegio Sta. Clara

Ik wil mijn kind inschrijven

Over ons

 

Kolegio Santa Clara bevindt zich in de wijk van Jandoret. Je krijgt vanaf de ingang een warm welkomstgevoel. Het is een kleine school maar rijk aan ervaring om van een kleutertje een zelfstandige tiener te maken. De school dient als een tweede huis te zijn voor de leerlingen. Samen met de kerk willen wij onze leerlingen een veilig gevoel geven waar ze zich kunnen ontwikkelen op al de 8 educatiegebieden. Met zicht op de toekomst bereiden we onze leerlingen zo goed mogelijk om na de basisschool de nodige kennis en vaardigheden te bezitten die ze kunnen toepassen in hun verdere schoolloopbaan. Kennis zoals het analyseren van gegevens, berekenen en communiceren zowel in de Nederlandse taal als in het Papiaments. Ook het ontwikkelen van sociale- emotionele vaardigheden zoals zelfstandig werken, in groepen werken, projecten aansturen staan op Kolegio Santa Clara als prioriteit. Door middel van diverse activiteiten zoals wandelmars, oudersmorgen en lezingen bouwt de school een stevig band met de ouders. De school biedt ook de mogelijkheid om na schooltijd huiswerk en activiteiten te doen. Onze kinderen voelen zich thuis op school en komen elke dag met plezier naar school. Kolegio Santa Clara…klein maar fijn!!!!

Voor meer informatie download hier onze schoolgids

Missie

Onze missie is, de ons toevertrouwde leerlingen in een kindvriendelijke omgeving, in nauwe samenwerking met ouders en buurt, rekening houdend met de individuele verschillen van ieder kind, via opvoeding, op professionele wijze, op Rooms Katholieke grondslag, de meest optimale ontwikkelingskansen aan te bieden. Het aanleren van normen en waarden, verantwoordelijkheidsgevoel, sociale omgangsvormen en respect voor elkaar, krijgen op onze school bijzondere aandacht.

Visie

Een sfeer creëren, waarbij het kind in een kindvriendelijke omgeving zich veilig en geborgen voelt, de kans krijgt om uitgaande van zijn belevingswereld, zijn kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes op Rooms Katholieke basis, t.w., normen en waarden, verantwoordelijkheidsgevoel, sociale omgangsvormen en respect, zich te ontwikkelen en te verrijken.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.