Over ons

Als de olieraffinaderij Shell zich in 1916 op Curaçao vestigt, moet zij noodgedwongen werknemers uit de regio nemen, omdat het eiland zelf niet genoeg geschoolde technici en mankracht kan leveren. De Rooms Katholieke Volksbond ziet hier de noodzaak van in en richt in maart 1931 onze eerste ambachtsschool voor jongens op in de Windstraat (Hanch’i Bientu).

De school krijgt de naam Ambachtsschool St. Jozef en is waarschijnlijk de eerste technische school in de Caribische regio waar er zowel theorie- als praktijklessen gegeven worden.

In het jaar 1934 maken de eerste leerlingen hun opleiding af en krijgen gelijk werk. 1n 1937 verhuist de school naar een andere lokaliteit in de buurt van Colon waar de voormalige St. Vincentiusschool (later Andreas ETAO) lag.

De school begint met drie afdelingen: Bouw timmeren, Mechanische Techniek en Automontage. In latere jaren komen er eerst Elektrotechniek en daarna Installatietechniek bij.

Aan het einde van de jaren veertig wordt de mogelijkheid gecreëerd in de Antillen om via Ambachtsschool St. Jozef een vervolgstudie te doen aan het Middelbaar Technisch Onderwijs in Nederland, het VMTO. Weer later komen er enkele doorstromingsrichtingen bij en wordt de zogenoemde T-stroom gevormd. Zo ontstaat de mogelijkheid om op Curaçao zelf een vervolgstudie te doen op middelbaar niveau. Ondertussen wordt Ambachtsschool St. Jozef omgedoopt in Technisch College St. Jozef. In het schooljaar 2003-2004 vindt er een clustering plaats tussen T.C. St. Jozef en Ancilla Domini onderbouw. De school heet sindsdien officieel VSBO St. Jozef. Door de jaren heen is VSBO St. Jozef uitgegroeid tot een scholengemeenschap met een leerlingenbestand van +700, waar elke dag opnieuw veel aandacht aan de toekomst van onze jongeren geschonken wordt. Sinds 2010 behoord VSBO St. Jozef samen met Ancilla Domini, St. Ignatius College, Joseph Civilis en Maria College tot “Cluster Otrobanda”.

Voor meer informatie download hier onze schoolgids

Missie

VSBO St. Jozef is een sportieve school die middels kwalitatief hoogwaardig onderwijs haar leerlingen in een veilige omgeving zodanig vormt en voorbereidt op vervolgonderwijs, dat zij straks als volwaardige mensen onze gemeenschap kunnen dienen. Dit gedragen door een godsgeloof gefundeerd in de Katholieke leer.

Visie

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.