Over ons

De kernwaarden van het RKCS en het Fatima College:

• Liefde, uitgedrukt in zorgzaamheid en aandacht

• Respect en eerlijkheid (integriteit)

• Passie en verantwoordelijkheid

• Vertrouwen en zelfvertrouwen

• Waardering en voortreffelijkheid

• Harmonie en rust

 

Fatima College is een school voor Funderend Onderwijs die zich te Maasstraat z/n, Suffisant, bevindt.

Naast het schenken van aandacht aan de intellectuele ontwikkeling van onze leerlingen, tonen wij flexibiliteit bij het werken met zij, die sociaal-emotioneel moeilijk zijn. De ruimte die leerlingen sociaal-emotioneel bij ons krijgen en het makkelijk kunnen benaderen van het personeel door de leerlingen behoren tot onze sterke punten.

 

Op 1 september 1955 werd de RK-meisjesschool, het Fatima College.
De school was een lekenschool.
Tegenwoordig bezoeken ook jongens de school.

In het schooljaar 2002-2003 is het Fatima College samen met de Fatima Kleuterschool, het St. Xaverius College geïntegreerd tot één school.

Op het Fatima College wordt in het Papiaments gealfabetiseerd.

Missie

We nemen initiatieven en creëren voorwaarden om tot een gezonde samenwerking te komen tussen het RK-Schoolbestuur, de kerk, het schoolteam, onze ouders, de buurt-organisaties en de samenleving in het algemeen om onze visie te verwezenlijken met als doel het welzijn van onze leerlingen.

Visie

Het Fatima College tracht, uitgaande van de principes van de Katholieke Kerk, bij haar leerlingen een basis te leggen voor hun verdere ontwikkeling tot een individu, die in staat is zich sociaal aan te passen en positief bij te dragen aan de maatschappij. Wij stimuleren het oplossingsgericht te denken bij de leerlingen. Er is aandacht voor de sociale ontwikkeling van de leerlingen. We werken aan sociale vaardigheden als met elkaar delen, goede communicatie, samenwerken, elkaar helpen en dienen. Daarnaast geven we aandacht aan de talenten van de individuele leerling.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.